2019-10-01

Kas užkariavo vasaros muzikos grojaraščius?

Ką tik prabėgusi vasara ne vieną džiugino ir mėgstamos muzikos garsais. Atsiradus muzikos pasiklausymo platformų gausai, tikrai, nesudėtinga susidaryti savo mėgstamos muzikos grojaraščius ar kitaip susirasti patinkančias dainas ir albumus.

Šiandien, spalio 1-ąją, minime Tarptautinę muzikos dieną, o tai puiki proga pasidalinti vasaros klausomiausia muzika.

Taigi, kas šią vasarą skambėjo dažniausiai mūsų ausinėse ir kokios dainos mus džiugino? Skelbiame klausomiausių Lietuvoje albumų ir singlų TOP dešimtuką.

Tarp klausomiausių albumų net trys Lietuviški vardai – Jazzu su albumu „Jazzu“, scenos skandalistai grupė „ba.“ su naujausiu savo darbu „H8” ir ką tik apie išsiskyrimą pranešę Lilas ir Innomine su albumu „Leisk Man Šlykštėtis“. Tarp vasaros singlų pasirinkimo lietuvaičių nerasime, tačiau čia karaliauja ne vienas Edo Sheerano kūrinys.

Šie duomenys pateikiami naudojantis tarptautinių muzikos platformų (Spotify, Deezer, Apple Music, iTunes ir kt.) perklausų Lietuvos teritorijoje statistika. Tai vienintelis oficialus Lietuvos teritorijoje veikiančių muzikos klausymo platformų topas. Lietuvos gretutinių teisių asociacija „AGATA“ renka tikslius statistinius duomenis apie grojamiausius ir klausomiausius atlikėjus ir grupes Lietuvoje. Taip pat kiekvieną savaitę skelbia klausomiausių singlų ir albumų topą.

Jau 20 metų Lietuvos atlikėjus atstovaujanti ir vienijanti asociacija „AGATA“ rūpinasi atlikėjų teisių įgyvendinimu ir vykdo visuomenės švietimo veiklą intelektinės nuosavybės teisės srityje.