2023-10-26

Išdalinti Auksiniai ir Platininiai apdovanojimai

Šiandien atlikėjų ir muzikos leidėjų teisėmis besirūpinanti asociacija AGATA klausomiausiems atlikėjams įteikė Auksinių ir Platininių albumų apdovanojimus.

Atlikėjas Free Finga atsiėmė Platininį diską už albumą „Dėmesio! (Deluxe)“. Lietuvoje Platininiu disku apdovanojami albumai, perlipę 4 milijonų perklausų ribą.

Net trys Auksiniai diskai buvo įteikti FC Baseball už albumus „Luna“, „Vorai“ ir „Žvėryne“. Auksinius diskus taip pat atsiėmė Angelou už albumą „Fazė“ ir grupė „Baltasis Kiras“ už darbą „Tekančiom upėm“ . Visi Auksiniu disku įvertinti albumai sulaukė per 2,5 milijonus perklausų.

 

Šių metų pavasarį AGATA sugrąžino Auksinius, Platininius ir Deimantinius apdovanojimus, įteikiamus už daugiausia perklausų sulaukusių Lietuvos atlikėjų albumus. Atlikėjams ir leidėjams šis įvertinimas yra vienas reikšmingiausių, nes jo pagrindinis rodiklis yra išskirtinai Lietuvos teritorijoje skaičiuojamos perklausos. Būtent tai ir tampa taip trokštamu atgaliniu klausytojų ryšiu, atlikėjams suteikiančiu užtikrintumą, skatinančiu leisti albumus, įvertinančiu sunkų muzikantų darbą, o svarbiausia, parodančiu, kad lietuviška muzika nepraranda savo auditorijos.