2024-06-17

Nidos Šlovės takas pasipildė naujais įspaudais

Birželio 15 d.  legendiniame lietuviškos muzikos festivalyje  „Nida‘24“ buvo atidengti nauji žvaigždžių Šlovės tako įspaudai.

Alėją papildė net keturios naujos plokštės, kuriose įamžinta legendinė grupė „Hiperbolė“, atlikėjai Kastytis Kerbedis ir Inga Valinskienė ir kompozitorius, dainų tekstų autorius Gintaras Zdebskis.

„Kiekvienas įspaudas Šlovės take yra ne tik įamžinimas mūsų sceną kuriančių atlikėjų, bet ir kvietimas leistis į spalvingą, smagų, gražų Lietuvos muzikos istorijos maršrutą, – šventės metu sakė AGATA direktorės pavaduotoja Martyna Gudaitė-Gulbinienė. – Šiandien turime labai gražių datų ir sukakčių: 30-metį švenčia muzikos festivalis „Nida“, 25-eri suėjo visus Lietuvos atlikėjus ir leidėjus atstovaujančiai asociacijai AGATA, 50-ies metų sukaktį mini mūsų legendinė grupė „Hiperbolė“. Šiandien mus vienija bendri iššūkiai, bendri pasiekimai, bendros progos. Nuostabi diena tuo pasidžiaugti ir ačiū visiems, kad esame kartu.“

I. Valinskienės įamžinimą iniciavo Neringos miesto savivaldybė, grupės „Hiperbolė“ – Lietuvos gretutinių teisių organizacija AGATA, festivalio organizatoriai pakvietė savo delną įspausti K. Kerbedį, o vieno iš „Nidos“ festivalio himno autorių G. Zdebskio delno įamžinimas suorganizuotas po jo netikėtos mirties.

Džiaugiamės turėdami galimybę prisidėti prie Nidos Šlovės tako kūrimo. Tai vieta, į kurią visuomet gera sugrįžti, kuri kelia šilčiausius prisiminimus ir buria ne tik Lietuvos muzikos bendruomenę, bet ir lietuviškos muzikos gerbėjus.
 
Nuotraukų autorius Dainius Čėpla.